ماده 2. تعاریف

1-2 وزارت:  وزارت علوم،  تحقیقات و فناوری

2-2 موسسه: منظور کلیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مجری یک یا چند دوره کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته مورد تایید وزارت است.

3-2 شورای آموزشی: منظور شورای آموزشی ((موسسه)) است.

4-2 دوره: منظور دوره های کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته است که به صورت روزانه ، نوبت دوم، نیمه حضوری، طبق ضوابط مربوط برگزار می شود.

5-2 روزانه: منظور شیوه آموزشی است که دانشجو با بهره گیری از قانون آموزش رایگان و یا با پرداخت شهریه(حسب مورد) و به صورت حضوری در یکی از موسسه های آموزش عالی تحصیل می کند.

6-2 نبت دوم : منظور شیوه آموزشی است که دانشجو بدون بهره مندی از آموزش رایگان با پرداخت شهریه و به صورت حضوری، در دانشگاههای دولتی تحصیل می کند.

7-2 آموزش نیمه حضوری: آموزشس است که بخشی از فرایند یادگیری، با استفاده از رسانه های نوشتاری، صوتی-تصویری و الکترونیکی انجام و تنها کلاس های رفع اشکال به صورت چهره به چهره برگزار می شود.

8-2 آموزش مهارتی: آموزشی است که برای ارتقای سطح دانش فنی، کارای  و توانایی دانشجو در رشته مربوط برگزار می شود.

9-2 راهنمای تحصیلی: عضو هئیت علمی آگاه و مسلط به امور آموزشی است که از سوی موسسه مربوط  انتخاب می شود تا راهنمای دانشجویان در امور علمی، فرهنگی و تحصیلی باشد.

10-2 واحد درسی: مقدار یا میزان درسی است که مفاد آن به صورت نظری 16 ساعت، عملی یا آزمایشگاهی 32 ساعت، کارگاهی یا عملیات میذانی 48 ساعت، کارآموزی و کارورزی یا کار در حوزه کاربرد 64 ساعت، در طول یک نیمسال تحصیلی یا دوره تابستانی و طبق برنامه مصوب درسی ارائه می شود. رشته هایی که دارای پروژه هستند، مدت اجرای پروژه متناسب با واحد آن از سوی استاد مربوط تعیین می شود.

11-2 درس جبرانی: درسی است که به تشخیص گروه آموزشی، گذراندن آن برای رفع کمبود دانش و یا مهارت دانشج.، در آغاز یا طی دوره تحصیلی مربوط ضروری است. 

12-2 رشته تحصیلی: مجموعه به هم پیوسته ای از دروس دانشگاهی است که با محتوا و روش شناسی خاص در قالب برنامه های درسی در دوره های تحصیلی مختلف به اجرا گذاشته می شود.

13-2 دوره کاردانی: دوره تحصیلی است که پساز دوره متوسطه آغاز می شود و دانشجو با گذراندن 68 تا 72 واحد درسی طبق برنامه درسی مصوب رشته تحصیلی به دریافت مدرک کاردانی نائل می شود.

14-2 دوره کارشناسی پیوسته: دوره تحصیلی است که پس از دوره متوسطه آغاز می شود و دانشجو با گذراندن 130 تا 140 واحد درسی و طبق برنامه درسی مصوب(حسب رشته، طرح پژوهشی یا پایان نامه را نیز شامل شود) به دریافت مدرک کارشناسی نائل می شود.

15-2 دوره کارشناسی ناپیوسته : دوره تحصیلی است که پس از دوره کاردانی آغاز می شود و دانشجو با گذراندن تعداد 68 الی 72 واحد درسی و طبق برنامه درسی مصوب به دریافت مدرک کارشناسی ناپیوسته نائل می گردد.

16-2 گرایش تحصیلی: مجموعه رشته های مختلف تحصیلی است که برای ورود به تحصیل آنان، مواد آزمونی مشترک برگزار می شود.

17-2 گروه آزمایشی: مجموعه رشته های مختلف تحصیلی است که برای ورود به تحصیل آنان، مواد آزمونی مشترک برگزار می شود.

18-2 گروه آزموشی: بنیادی ترین واحد سازمانی دانشگاهی متشکل از تعدادی عضو هیئت علمی است که با تاکید بر آموزش، به تولید، ترویج و انتشار علم در یک حوزه تخصصی می پردازد.

19-2 دانشجو : فرد پذیرفته شده ی است که در مهلت مقرر و بر اساس ضوابط و مقررات جاری، در موسسه ثبت نام می کند.

20-2 دانش آموخته: فردی است که یکی از دوره های تحصیلی را با موفقیت به پایان برساند و برابر ضوابط معین، گواهی یا مدرک تحصیلی مربوط را دریافت کند.

 


نظرات کاربران:
دانشجو

ثبت نظر
"اگر پیشنهاد یا ملاحظه خاصی برای بهبود یا اصلاح این ماده یا تبصره در ویرایشهای بعدی دارید در این بخش ذکر فرمایید."